De Troost Group heeft de laatste jaren vanuit de diverse disciplines geïnvesteerd in materieel dat duidelijk toegespitst is op veelzijdige vormen van dienstverlening.Voor het containervervoer beschikt de groep over 30 units die een veelvoud aan containertypes kunnen vervoeren, voor zowel droge als temperatuur gecontroleerde lading. Er zijn gensets en generatoren om de verschillende typen koelmotoren op de containers te laten werken. Daarnaast zijn er, naast het reguliere truck/koeltrailer materieel, ook een aantal bakwagens/ bussen binnen de groep die “custommade werk” kunnen leveren voor binnenlandse distributie .
Voor het koeltransport zijn er 30 trucks met 26 blokpallets of 33 europallets koeltrailers. Er zijn verschillende type koeltrailers, zowel dubbelstockers als multitemps met units track & tracing en koelregistratie.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel binnen de organisatie, dit blijkt uit de aanschaf van trucks met euro 6 motoren, waarbij uitstoot geminimaliseerd kan worden: Volvo is klaar voor Euro 6. Het is de strengste Europese emissienorm tot nu toe. De D13K460 is onze eerste motor die aan de eisen van deze norm voldoet. En Volvo komt in één keer met een goede oplossing. Een overzicht van de feiten.

Wat is Euro 6?
Vergeleken met de vorige norm richt Euro 6 zich hoofdzakelijk op twee emissiesoorten: stikstofoxiden (NOX) en deeltjes (PM).
De limieten zijn uiterst streng:
•             NOX wordt met 80% gereduceerd – tot 0,40 g/kWh (ESC-testcyclus)
•             NOX wordt met 77% gereduceerd – tot 0,46 g/kWh (ETC-testcyclus)
•             PM wordt met 50% gereduceerd – tot 0,01 g/kWh
Die laatste reductie is in feite nog ingrijpender, aangezien niet alleen het gewicht van de deeltjes, maar ook het aantal deeltjes meetelt. Om aan deze eis te voldoen, is een dieselroetfilter (DPF) nodig om ook de kleinste deeltjes op te vangen.
Euro 6 wordt vanaf 31 december 2013 verplicht voor alle nieuwe zware trucks.