Wegtransport

Het onderdeel wegtransport bestaat bij Troost uit verschillende onderdelen, te weten:

Containertransport

Het containervervoer heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen, zowel in aantallen als in diversiteit van type containers maar ook het type van goederen dat met containers vervoerd wordt. Daarnaast heeft het aantal modaliteiten voor containervervoer als ook havenlocaties zich aanzienlijk uitgebreid. Troost Group volgt continu de ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat zij als vervoerder up to date kan zijn met het materieel, de mensen, de automatisering etc.  Zo heeft de Troost Group de beschikking over materieel dat in staat is om reefercontainers te vervoeren, zowel met genset als ook met het TRS-systeem.Daarnaast heeft Troost geïnvesteerd in de toekomst met nieuw materieel waarmee we ook transport vanaf de nieuwe maasvlakte kunnen verzorgen met trucks die voldoen aan de geëiste norm, namelijk euro 6 motoren.

Temperatuur gecontroleerd transport:
Internationaal transport

De Troost Group heeft een uitstekende dienstverlening in het temperatuur gecontroleerd segment en heeft recent hiervoor geïnvesteerd in nieuwe trailers en tevens trucks. De organisatie is HACPP gecertificeerd en mag dus ook het vervoer van levensmiddelen voor haar klanten verzorgen.
De Troost Group. heeft recent met succes de integratie van een specialistisch goederenpakket met een bestaand pakket uitgevoerd.

Binnenlandse distributie

De binnenlandse distributie wordt verzorgd voor een aantal middelgrote food-producenten die werken met hetzij vers diensten dan wel met ‘een tenminste houdbaar tot’ label. Er kunnen dubbele diensten gedraaid worden zodat een 24 uurs service geleverd kan worden. De distributie kan gezien worden als een custom made product omdat Troost Group werkt vanuit korte leadtimes waarbij kwaliteit en in time hoog in het vaandel staan. Uiteraard wordt hier ook gewerkt volgens de HACCP richtlijnen.
Om kwaliteit te leveren en te voldoen aan de HACCP wetgeving moeten instructies en procedures continue worden opgevolgd. Het registeren van gegevens zoals temperatuur en schoonmaak en onderhoud van de transportmiddelen zijn belangrijke punten.